torstai 24. lokakuuta 2013

Tiistain sählätreenaamista

Koirat ovat saaneet viettää taukopäiviä viikonloppuna, kun mamma oli reissussa. Tiistain treeneissä tämä sitten ”purkautuikin” ihan mukavasti. Ruuti oli täynnä virtaa ja tarmoa. PiskiTiskillä RyhmäRämässä oli herran vauhti taas niin kovaa, että korvatkin unohtui välillä. Tehtiin tuolijumppaa koirien kanssa. Ruutin kanssa menee aina vähän sähläämiseksi, kun herra tarjoaa kaikenlaista mitä vain osaa koko ajan, että unohtuu aina välillä mammaa kuunnella :D. Noh eihän sillä ikää vielä ole kuin 7 kuukautta, että ehkä se kärsivällisyys ja itsehillintä sieltä tulee. Hienosti se kuitenkin hoksasi tuolin kiertämiset kun mamma istui tuolilla ja jalkojen yli hyppimiset kun ojensin jalkoja suoraksi. Yli hyppiminen taisi olla mukavin homma, koska sitä Ruuti teki ilman käskyäkin :D. Peruskäskyjä, istu, maahan, seiso ja sivu pitäisi vielä vahvistaa. Sivulle tulee hienosti käskystä, on suorassa ja tiivis. Maahanmeno onkin sitten se toinen suosikki, mitä se tekee myös istu ja seiso käskyllä. Tässä siis olisi vielä petraamisen varaa. Kotiläksyksi ensiviikolle pitäisi sitten opettaa temppu ilman nameja ja käsiapua. Oliskohan se meillä tuo istu….

Rally-Toko Ricon kanssa meni sitten taas ihan persilleen. Äijä kävi niin kuumana ja oli ihan hileinä, että ei tekemisestä taas tullut mitään. Yritin tehdä rataa taas niin että saisi vasta lopussa palkan ja/tai satunnaisesti radan aikana, mutta ei taas mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Kauheaa pälyilyä, seuraaminen oli Ricolla s-mallista, kun piti taas tehdä ja soosata kaikkea ihan omaa. No, yritin sitten vahvistaa tiheämmin radalla, mutta ei. Herra tekee kyllä nätisti, tiiviisti ja särmästi kun namit on kädessä, mutta tästä pitäisi päästä pois. Kotiläksyksi sitten Ricon kanssa essee kouluttajalle vahvistetiheydestä ja naksuttimen käyttöä niin että namit tulee aina taskusta. Vahvistetiheyttä pitää sitten ensikerralla nostaa huimasti, palkka noin 5 sekunnin välein ja yrittää taas sitten rakentaa tästä eteenpäin.

Tikrulla on ollut nyt hieman hapuilua treeneissä. MH-luonnekuvaus pelästytti sen niin että se reagoi pienimpäänkin ääneen, liikkeeseen, räminään yms. Nyt sitten lisättiin B-vitamiinia Tikrulle, toivottavasti auttaisi tuohon toipumiseen, ja täytyy nyt sitten rakentaa sille taas tuota itseluottamusta ja vahvistaa positiivisesti heti kun käyttäytyy reippaasti ja iloisesti. Kyllä Tikru sitten Rally-Tokossakin ”aukesi” ihan kivasti ja suoritti radan aika hyvällä intensiteetillä. Ehkäpä se siitä pikkuhiljaa.

Torstaina olisi Tikrulla TOKO ja viikonloppuna sitten mamma pääsee työpäivän päätteeksi juoksemaan oikein urakalla, kolmen koira agiliito treenit olisi lauantaina :D. Onneksi tuon Ricon kanssa agility on kevyempää, mutta odotan kauhulla Ruutin ensimmäisiä agility treenejä. Haavin voisi varmaan varuiksi ottaa mukaan, koska luulen että pienisuuri mies saattaa hieman innostua!

Ihanaa, kohta tulee lunta. Kyllä Tikru taas nauttii! Saa nähdä mitä mieltä tuosta valkoisesta märästä Ruuti on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti