sunnuntai 15. syyskuuta 2013

TOKO kisat 15.9.2013

Doddi, käytiin Tuusulan Kennelkerhon kokeissa, jossa tuomaroi erittäin mukava Hannele Pörsti. Kiitokset heille hyvin järjestetystä tilaisuudesta!

Kisapaikalle saapuessa koiran vire tuntui hyvältä, ellei jopa loistavalta. Pientä käskyhaukkua riitti ja kontaktia yms tarjottiin hienosti.

Kuitenkin kentälle siirryttäessä,  siirtyi intensiteetti enemmän hajumaailmaan ja muihin sijaistoimintoihin. Mietin, olenko itse jännittynyt mutta olin kuitenkin rennompi kuin edellisissä kisoissa. Suoritimme kuitenkin 10 arvoisesti luoksepäästävyyden sekä paikkamakuun.

Siinä paikkamakuun aikana uskon, että keksin mistä on kyse. Tikru paineistuu vieraasta paikasta, uusista äänistä sekä vieraista ihmisistä. Viereisiin koiriin kun ei kiinnitä huomiota mutta lippuihin sekä radan laidalla liikkuviin ihmisiin jne sitäkin enemmän. Menee siis osittain koiran kokemattomuuden sekä nuoruuden piikkiin.

Pitää varmaankin panostaa koiran intensiteetin määrään, jotta vire säilyisi myös paineen alla.

Seuruu meni kuten viimeksi, suorittaa kyllä ja remmissä sekä irti kytkettynä ok, mutta ei priimaa.  Hyppy sekä liikkeestä seisominen hyviä mutta maahanmenossa jäi seisomaan mutta pysähtyi kuitenkin :)

Näillä opeilla voikin sitten lähteä rakentamaan ensi viikon treenejä kohti viikonlopun kisoja :)

Osa-alueet

- Luoksepäästävyys: 10
- Paikalla makaaminen: 10
- Seuraaminen kytkettynä: 7
- Seuraaminen taluttimetta: 7
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
- Luoksetulo: 9
- Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
- Estehyppy: 9
- Kokonaisvaikutelma: 8

Tulos: ALO2 153p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti